Samen met studio Creatoren Designs hebben we de Infuusbox ontwikkeld; ons eerste product. Het sluit naadloos aan bij waar Lovith voor staat en het biedt een mooi podium voor onze eigen content.

“Een eenvoudige box met een grote betekenis.”

Het is een omhulsel waarin een infuuszak kan worden geplaatst. Hiermee krijgt een infuuszak een positievere uitstraling. Het product is kleurrijk en bovendien eenvoudig te gebruiken.

Personalisatie
De Infuusbox is rondom te beprinten en hierdoor op diverse manieren te personaliseren; hier is bewust voor gekozen. Zo kunnen organisaties er bijvoorbeeld voor kiezen om, tegen méérkosten, een eigen illustratie en/of tekst er op te laten plaatsen.

Naamplaatjes
Iedere Infuusbox wordt geleverd met twee naamplaatjes. Hierop kunnen kinderen hun naam of bijnaam schrijven. Zo weten verpleegkundigen meteen, wie ze voor zich hebben en zo weet ieder kindje welke infuusbox van hem of haar is.

Verzamel item
De infuusbox is steeds verder uitbreiden en zijn we ten alle tijden bezig met het ontwikkelen van diverse (nieuwe) producten, om zo de behandelperiode voor de kinderen te kunnen verbeteren en verzachten. We willen er voor zorgen dat de zieke kinderen onze producten zo op een positieve manier blijven herinneren. De kinderen of andere betrokkenen kunnen bijvoorbeeld allerlei persoonlijke items toevoegen aan de Infuusbox, zoals het naamplaatje of een foto van familie & vrienden. Bovendien ontwikkelen we ‘verzamel PINS’  voor op de Infuusbox. Deze PINS zullen de kinderen na elke behandeling ontvangen en aan de zijkant van de Infuusbox kunnen vastklikken. Op deze manier sparen de kinderen iets leuks en kunnen ze spelenderwijs bijhouden hoeveel behandelingen deze kanjers al hebben doorstaan.

Praktisch
De achterkant van de box heeft een transparant inschuifvenster. Hierdoor kunnen de verpleegkundigen het infuus gemakkelijk controleren. Bovendien is er geen sprake van een complexe sluiting of slijtende bewegende delen. Het openen en sluiten van de Infuusbox is letterlijk secondenwerk.

een technisch hoogstandje

Ontwerp van de Infuusbox
In een vroeg stadium hebben we onze ideeën over de Infuusbox gedeeld met studio Creatoren Designs. Destijds was er nog een hele andere filosofie over het eindproduct, dus we zochten voornamelijk een partner met ervaring in materialen, merchandise ontwikkeling en print- en druktechnieken.

Uiteindelijk was het initiële idee over de Infuusbox niet toereikend. Na een tussenpoos is de ontwikkeling van het product in z’n geheel bij Creatoren neergelegd. Zij zijn van nul af aan gaan ontwikkelen. Een aantal belangrijke punten daarbij waren:

• geheel te beprinten
• in delen te personaliseren
• eenvoudig op te slaan en te verzenden
• door kinderen in elkaar te zetten
• eenvoudig in gebruik voor verpleegkundigen
• een gunstige prijs

Dit resulteerde in de Infuusbox zoals hij nu is. Nog altijd gebaseerd op de eerste handgemaakte proefmodellen.