‘Een eenvoudige box met een grote betekenis’

Een infuus is niet meer weg te denken in het ziekenhuis. Echter heeft een infuuszak geen fijne uitstraling.

Hier hebben wij samen met Creatoren Designs iets voor ontwikkeld, namelijk de Infuusbox! Het sluit naadloos aan bij de visie van Lovith en biedt een mooi podium voor onze eigen content.

De infuusbox is een omhulsel waarin een infuuszak kan worden geplaatst. Hiermee krijgt de infuuszak een positievere uitstraling. Het product is kleurrijk en eenvoudig te gebruiken. Ten alle tijden zijn we bezig met het ontwikkelen van diverse producten.

Personalisatie
De Infuusbox is volledig te bedrukken en hierdoor op diverse manieren te personaliseren; hier is bewust voor gekozen. Zo kunnen organisaties ervoor kiezen om, tegen méérkosten, een eigen illustratie en/of tekst er op te laten plaatsen.

Naamplaatjes
Bij iedere Infuusbox worden twee naamplaatjes meegeleverd. Hierop kunnen kinderen hun naam of bijnaam schrijven. Zo weten verpleegkundigen meteen wie ze voor zich hebben. Ook weten kinderen dan meteen welke infuusbox van hem of haar is.

Verzamel item
Verder is er een mogelijkheid om PINS te verzamelen. De kinderen zullen na elke behandeling een PIN ontvangen en deze aan de zijkant van de infuusbox kunnen vestigen. Op deze manier kunnen de kinderen spelenderwijs bijhouden hoeveel behandelingen deze kanjers al hebben doorstaan.

Praktisch
De infuusbox is in verschillende maten te bestellen. Momenteel hebben wij drie types, deze zijn te vinden in de product catalogus. Hier vind je de specifieke afmetingen van elke infuusbox. Bij type 1 en 2 heeft de achterkant van de box een transparant inschuifvenster. Bij type 3 is dit inschuifvenster weggelaten. Bovendien is er bij alle drie de types geen sprake van complexe sluiting of slijtende bewegende delen. Het openen en sluiten van de infuusbox is letterlijk secondewerk.

een technisch hoogstandje

Ontwerp van de Infuusbox
In een vroeg stadium hebben we onze ideeën over de Infuusbox gedeeld met studio Creatoren Designs. Destijds was er nog een hele andere filosofie over het eindproduct, dus we zochten voornamelijk een partner met ervaring in materialen, merchandise ontwikkeling en print- en druktechnieken.

Uiteindelijk was het initiële idee over de Infuusbox niet toereikend. Na een tussenpoos is de ontwikkeling van het product in z’n geheel bij Creatoren neergelegd. Zij zijn van nul af aan gaan ontwikkelen. Een aantal belangrijke punten daarbij waren:

• geheel te beprinten
• in delen te personaliseren
• eenvoudig op te slaan en te verzenden
• door kinderen in elkaar te zetten
• eenvoudig in gebruik voor verpleegkundigen
• een gunstige prijs

Dit resulteerde in de Infuusbox zoals hij nu is. Nog altijd gebaseerd op de eerste handgemaakte proefmodellen.