Lovith V.O.F. is ontstaan op 17 januari 2018. Maar het idee bestaat al veel langer dan dat.

Eigenlijk is het allemaal begonnen met de Infuusbox. Een idee dat uitdaagde om nauwgezet te gaan ontwikkelen. Uiteindelijk resulteerde dit in een Infuusbox die zou kunnen worden geproduceerd, maar het voldeed alsnog niet aan onze hoge standaarden. Reden genoeg om de ontwikkeling van de Infuusbox nog serieuzer te nemen. Hieruit ontstond de behoefte aan een commerciële onderneming.

We onderzochten de ‘praktijk’, dus de afdelingen waar het product gebruikt zou gaan worden. Maar ook kwamen we in contact met leveranciers van infuusproducten, waardoor we meer inzicht kregen in de markt. Natuurlijk hadden we inmiddels ook enkele partners in de arm genomen, die het hele proces hebben geprofessionaliseerd.

Door onze inzet in de infuusbox, werd onze overtuiging sterker. We ondervonden dat (veel) ziekenhuizen momenteel saai en zeer steriel zijn ingericht, terwijl de kinderen, die er worden behandeld, behoefte hebben aan uitdaging en ondersteuning. Met deze overtuiging zijn we het ontwikkelen breder gaan zien. We wilden het verschil kunnen maken met méér dan één product. Samen met Creatoren Designs hebben we veel aandacht gestoken in de ontwikkeling van een levensvatbaar concept. Een basis waarop veel meer producten kunnen worden ontwikkeld. Uiteindelijk hebben we besloten om als overkoepelende instelling hiervoor als Lovith door het leven te gaan.